Icre de fasole rosie

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Aug 2017 | 8278 vizualizari

 

Seamănă mai mult cu un pate, dar se prepară la fel ca icrele.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole roșie uscată
  • 1 ceapă roșie
  • zeama de la o lămâie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole rosie:

Se pune fasolea la înmuiat în apă călduță și se lasă 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. Se scurge apa și se pune la fiert în altă apă. Se lasă să dea 2-3 clocote, după care se schimbă apa. Apa trebuie să fie caldă tot timpul - pentru a nu întrerupe procesul de fierbere. Se mai repetă operațiunea de schimbare de apă încă o dată. Se poate folosi o oală sub presiune pentru a fierbe mai repede.

După ce fasolea a fiert, se scurge, dar păstrăm o cană din apa în care a fiert. Se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând din apa în care a fiert pentru a ușura pasarea. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu. Se adaugă zeama de la o lămâie, tot puțin câte puțin. Se adaugă o ceapă roșie tăiată cât mai fin. Condimentăm cu sare și piper.

Servim pe pâine prăjită. Se mai poate adăuga ceapă tocată și la servire.

TIPS-URI

1

Pentru a reduce timpul de preparare, se poate folosi fasole din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa de fasole verde