Icre de fasole rosie

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 13 Aug 2017 | 7835 vizualizari

 

Seamănă mai mult cu un pate, dar se prepară la fel ca icrele.

 

INGREDIENTE

  • 250 g fasole roșie uscată
  • 1 ceapă roșie
  • zeama de la o lămâie
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole rosie:

Se pune fasolea la înmuiat în apă călduță și se lasă 3-4 ore sau cel mai bine peste noapte. Se scurge apa și se pune la fiert în altă apă. Se lasă să dea 2-3 clocote, după care se schimbă apa. Apa trebuie să fie caldă tot timpul - pentru a nu întrerupe procesul de fierbere. Se mai repetă operațiunea de schimbare de apă încă o dată. Se poate folosi o oală sub presiune pentru a fierbe mai repede.

După ce fasolea a fiert, se scurge, dar păstrăm o cană din apa în care a fiert. Se pasează cu ajutorul unui blender, adăugând din apa în care a fiert pentru a ușura pasarea. Se adaugă uleiul puțin câte puțin, amestecând continuu. Se adaugă zeama de la o lămâie, tot puțin câte puțin. Se adaugă o ceapă roșie tăiată cât mai fin. Condimentăm cu sare și piper.

Servim pe pâine prăjită. Se mai poate adăuga ceapă tocată și la servire.

TIPS-URI

1

Pentru a reduce timpul de preparare, se poate folosi fasole din conserva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta