Icre de fasole boabe

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 19 Iun 2009 | 21013 vizualizari

 

Se consuma in special in perioadele de post, dar si in tot timpul anului.

 

INGREDIENTE

  • 500g. fasole boabe
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • sare,schinduf
  • 5 catei de usturoi
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de fasole boabe:

Se alege fasolea, se spala si se lasa in apa de seara pana dimineata pentru a fierbe mai usor.

Se pune la iert. dupa ce a dat cateva clocote se schimba apa.Eu schimb apa de 2-3 ori.Se lasa la fiert pana cand bobul de fasole devine sticlos si coaja se desface usor.Pentu icre eu curat coaja de pe fiecare bob. Cand fasolea este aproape fiarta si am decojit boabele adaugam ceapa,morcovul,sarea si putin schinduf.Lasam la fiert pana cand fasolea este bine fiarta( daca strangi bobul intre degete se sfarma usor). Se scurge zeama, se mixeaza adaugand usturoiul si cateva picaturi de zeama de lamaie si ulei de masline.Se serveste ca garnitura la diferite fripturi sau paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

darzos 1

23.09.2010, 16:05

De fapt icrele de fasole se fac din fasole BOAMBE - acelea cu boabe foarte mari de culoare alba.
Daca ne gandim un pic toate fasolele sunt "boabe"; cele uscate bineinteles. Fasolele din soiul BOAMBE sunt insa cele mai gustoase si cele mai potrivite pentru preparat fasole batuta sau asa zisele icre de fasole.

elena1988 1

04.03.2011, 09:30

eu stiu ca in icrele de fasole, se pune mustar, lamaie si la sfarsit o ceapa tocata marunt acuma fiecare face cum vrea

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 16:16

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu salata, leurda si branza feta