Iahnie de fasole cu salata de ardei copti

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 29 Iul 2014 | 9083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru iahnia de fasole:
  • 2-3 linguri cu suc de rosii/bulion
  • 300 gr fasole uscata
  • un ardei gras rosu
  • un morcov mare
  • 2 cepe galbene
  • sare dupa gust
  • 1-2 linguri cu ulei
  • patrunjel verde
  • Pentru salata de ardei copti:
  • 1 kg ardei capia rosii
  • sare, ulei de masline si otet balsamic dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu salata de ardei copti:

Spalam fasolea in apa rece si o punem la fiert pana ce da in clocot de cateva ori. Schimbam apa, avand grija sa fie fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere al boabelor de fasole.

Intre timp pregatim salata de ardei copti.

Intr-un alt vas, adaugam putin ulei si legumele tocate marunt. Le calim pana ce devin translucide, adaugam sucul de rosii/bulionul si le mai lasam pe foc cateva minute. Adaugam fasolea si o parte din apa in care a fiert, amestecam pentru incorporare si saram dupa gust. O lasam pe foc pana ce scade suficient.

Dupa ce oprim focul, presaram deasupra patrunjelul proaspat tocat. O servim alaturi de salata de ardei copti. Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu salata de ardei copti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de fasole neagra