Iahnie de fasole cu carnati

de Julie in Mancaruri cu carne, 20 Mai 2010 | 21445 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba, boabe mari
  • 4-5 bucati cu carnati afumati
  • o jumatate ardei gras rosu
  • o jumatate ardei gras verde
  • un morcov potrivit
  • o ceapa mica ,uscata
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 linguri cu bulion
  • 100 ml ulei
  • sare,vegeta, piper , boia dulce, cimbru
  • marar, patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole cu carnati:

Fasolea se spala, se pune in apa si se lasa la inmuiat peste noapte.A doua zi se scurge de apa in care a stat  si se umple oala cu apa fierbinte .Se pune pe foc si se lasa sa fiarba. Scurgem apa si inlocuim cu alta, fierbinte,de trei ori (asa fac eu). Cand fasolea s-a inmuiat putin se adauga morcovul si ardeiul gras cuburi, ceapa uscata si ceapa verde taiate mic si un praf de sare.Lasam sa fiarba.

Intre timp taiem carnatii rondele si ii "tragem " putin la tigaie in ulei incins. Dupa ce fasolea a fiert de ajuns (aprox. o ora si jumatate) si apa a scazut, adaugam  carnatii cu tot cu uleiul in care s-au prajit, bulionul, mararul taiat fin, condimentele dupa gust si mai dam pentru 15 minute la cuptor.

Dupa ce oprim focul mai presaram deasupra un praf de cimbru si patrunjel tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

20.05.2010, 18:58

deschide usa ca vin la tine la masa, nu cred ca-mi ajunge toata oala

Bucataras Medi 1

20.05.2010, 19:33

eu imi iau o ceapa rosie si furculitele si pornesc catre tine.................

Julie 1

21.05.2010, 10:12

Haideti! Va astept! Gata ,am deschis si usa Medioto grabeste-te ca Pusikmea ajunge prima ,ca sta aproape...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]