Iahnie de fasole boabe in pârgă

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 7 Feb 2011 | 9564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • fasole boabe in parga
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 200ml bulion
  • 1 lg faina
  • usturoi (dupa preferinte)
  • 2-3 foi dafin
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole boabe in pârgă:

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la calit in ulei. Morcovul se curata si se da pe razatoarea mica. Se pune peste ceapa si se mai lasa putin la calit. Se pune apa in jur de 2-3 litri si se lasa sa fiarba.

Eu am avut fasolea la congelator nefiarta. Am spalat-o si dupa ce a inceput sa fiarba apa am pus-o in cratita si am lasat in continuare sa fiarba. Daca pe parcurs mai este necesar se mai adauga apa fiarta. Spre final se sareaza dupa gust. 

Cand e gata fiarta fasolea, se amesteca faina cu bulionul si se pune peste fasole. Se mai lasa sa dea cateva clocote, dupa care se ia de pe foc si se adauga foile de dafin si usturoiul pisat.

Se serveste cu costita/carnat (ce aveti) si varza murata. Pofta buna!

TIPS-URI

1

De la usturoi se scoate mijlocul acela verde care este amar(am vazut la TV).

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole boabe in pârgă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]