Iahnie de fasole alba cu afumatura

de divainbucatarie in Porc, 28 Feb 2011 | 5633 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g fasole alba
  • 400 g ciolan afumat
  • 200 g carnat afumat
  • 1 ceapa mare
  • 1 gogosar sau 1 ardei kapia
  • 2 morcovi
  • 1 foaie dafin
  • 1 fir cimbru
  • 1 catel usturoi
  • 1/2 ceasca bulion
  • 1/2 ceasca vin alb
  • sare
  • piper
  • Pentru servit :
  • patrunjel verde,
  • ceapa rosie
  • sau muraturi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Iahnie de fasole alba cu afumatura:

Spalam fasolea in mai multe ape si o lasam la muiat intr-un castron cu apa minim 6 ore. Scurgem apoi de apa in care a stat si o punem la fiert in apa rece. Dupa aproximativ 20 de minute, cand apa se ingalbeneste, se arunca si o inlocuim cu alta apa rece, continuand fierberea. Vom proceda astfel de 2 ori.

Cand inlocuim apa pentru a treia oara adaugam ciolanul afumat, morcovii, gogosarul, usturoiul si frunza de dafin. Lasam sa fiarba la foc mic, luand spuma de cate ori este nevoie. Separat calim ceapa, peste care adaugam bulionul, vinul, cimbrul si carnatii prajiti anterior. Lasam sa fiarba 2-3 minute, apoi le turnam peste fasole. Asezonam cu sare si piper. Continuam sa fierbem iahnia inca 30 de minute.O servim calda, cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Iahnie de fasole alba cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]