Hrean in otet, la borcan

de vasimur in Muraturi, 21 Mar 2018 | 11333 vizualizari

 

Am cumpărat ceva mai mult hrean pentru rețeta "Salată de sfeclă roșie la cuptor, cu hrean" așa că m-am gândit să fac și o porție mică de hrean în oțet. Este foarte gustos cu un rasol de vită și mai ales cu o ciorbă de burtă, pe care mă pregătesc s-o fac, cât de curând.
De Paște, în Ardeal se obișnuiește să se servească cu ouă fierte și cu but de porc afumat (pulpă de porc afumată), fiert.
 
 
 
 

 

INGREDIENTE

  • 2-3 rădăcini de hrean, nu prea mari
  • 100 ml de apă
  • 50 ml de oțet
  • 1 linguriță de sare mare, neiodată
  • 1 linguriță de zahăr (opțional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hrean in otet, la borcan:

Hreanul l-am pus să stea în apă rece, câteva ore, ca să se hidrateze și să fie mai ușor de curățat. Curățăm și spălăm bine hreanul. Dăm hreanul prin răzătoarea mică și-l punem în borcan.

Dizolvăm sarea în apă fierbinte, amestecăm cu oţetul şi turnăm peste hrean. Capsăm borcanul, îl lăsăm să se răcească, după care îl punem în frigider, până la folosire. Odată borcanul desfăcut, e de preferat să-l consumaţi în maxim o săptămână, pentru că îşi pierde din gust şi proprietăţi. De aceea este de preferat să faceţi cantităţi mici de hrean ras la borcan.

TIPS-URI

1

Este recomandat să faceți cantități mici de hrean în oțet, la borcan.

2

Odată desfăcut borcanul, consumaţi conținutul în cel mult o săptămână, deoarece își pierde din gust și proprietăți.

3

Puneți hreanul în apă rece, cu câteva ore înainte și va fi mai ușor de curățat și răzuit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hrean in otet, la borcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu castraveti si ardei iute, la borcan