Harisi

de RuxyRux in Prajituri, 22 Noi 2010 | 5513 vizualizari

 

Prajitura arabeasca delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 200 g nuca de cocos
  • 1 pachet de gris500 g
  • 150 g unt (topit)
  • 2 cutii iaurt mari 375 gr
  • 2 praf de copt
  • 3 plicuri de zahar vanilat
  • Pentru sirop:
  • 2 pahare de apa
  • 2 pahare de zahar 
  • zema de la o lamaie
  • Tava 25/30
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Harisi:

Toate ingredientele se amesteca si se lasa o ora la odihnit la intuneric( acoperiti cu ceva)

Se pune in tava unsa cu putin unt si se da la cuptor in jur de 45-50 de min.

Inainte sa fie gata cu zece minute taiem cu un cutit inmuiat in apa fierbinte in patratele si turnam usor siropul facut in urmatorul fel:

Punem un ibric pe foc cu doua pahare de apa si doua pahare de zahar, dam un clocot luam de pe foc si turnam zeama de la o lamaie si un pliculet de zahar vanilat.

Se mai da tava la cuptor inca zece minute si servim cu frisca si migdale, alune, prajite si maruntite la robot.

O gasiti pas cu pas si pe blogul lui Edith....

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Harisi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]