Halvita

de Sim0na in Prajituri, 20 Mai 2012 | 17232 vizualizari

 

Multumesc BuburuzaBubu ptr reteta - http://www.bucataras.ro/retete/halvita-32365.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi napolitana
  • 300 g miere
  • 600 g zahar
  • 5 linguri apa
  • 4 albusuri
  • 100 g stafide
  • 100 g arahide prajite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Halvita:

Zaharul, mierea si cele 5 linguri de apa le-am pus toate intr-o craticioara pe foc. Am amestecat din cand in cand, iar atunci cand zaharul s-a topit de tot, am dat focul mic si am mai lasat sa fiarba 10 minute. Intre timp am batut albusurile spuma tare, iar cand siropul a fost gata am pus in fir subtire peste albusuri, mixand continuu.  Ar fi bine sa aveti un vas mai mare in care mixati albusurile, pentru ca de la siropul fierbinte compozitia isi va mari foarte mult volumul.

La final am adaugat arahidele prajite si stafidele.

Am asezat o foaie de napolitana intr-o tava (41/27 cm), ajustand marginile, apoi am pus crema, uniformizand-o bine, iar deasupra am pus cealalta foaie (care la mine s-a rupt foarte urat).

Daca ti-a placut reteta noastra "Halvita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Sim0na 1

28.01.2013, 21:42

Gaby, daca albusurile sunt batute pe baie de abur iese mult mai tare!

gaby_duceag 1

28.01.2013, 21:45

Simo, mă refeream ca aia din comerț.

lyoanab 1

31.01.2013, 00:51

E foarte buna,am facut su eu cu toate ca sotului I sa parut foarte foarte dulce...poate as mai scadea dun cantitati sa nu fie chiar asa dulce in rest e buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]