Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot

de Rita Ilies in Slow Cooker, 21 Mar 2016 | 4757 vizualizari

 

Rețetele de post sunt mereu o provocare pentru mine. Îmi plac preparatele diversificate, sunt o pofticioasă de nedescris și greu reușesc să mă abțin de la carne. Când totuși o fac, mă străduiesc să pregătesc preparate pe care să-mi facă plăcere să le repet. 

Aparatul de gătit digital Crock-Pot mă ajută mult pentru că face fiecare experiență culinară mult mai plăcută. De cele mai multe ori pun ingredientele în vasul ceramic, setez programul de gătit și îmi văd liniștită de alte treburi. Pot chiar să uit de mâncarea pe care am pus-o în oală; Crock-Pot slow cooker o va menține bună și caldă datorită funcției automate de ”păstrare la cald”.

 

INGREDIENTE

  • 4 buc gulii tinere
  • 1 buc morcov mic
  • 1 buc ceapă roșie
  • 4-5 rondele de ardei roșu tăiate cuburi
  • ulei de măsline extravirgin
  • 100 g orez
  • 50 g soia
  • 200 g pesmet
  • 2-3 cm praz (rădăcină+frunze)
  • 350 ml bulion
  • pătrunjel verde
  • sare roz
  • piper negru
  • paprika dulce
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot:

Pe cât pare de complexă, pe-atât de ușor e de preparat.

Pentru început, am hidratat soia în apă fierbinte. Am curățat și am scobit guliile. Miezul scobit l-am pus la congelator, e numai bun la supe sau ciorbe. 

Am tocat ceapa și ardeiul, am ras morcovul și le-am tras ușor la tigaie în puțin ulei de măsline.

Am pus orezul, legumele sotate, soia și ceva pătrunjel verde tocat într-un castron. Am potrivit gustul cu sare, piper și paprika și am omogenizat. Cu acest mix am umplut guliile. Am așezat guliile împreună cu bulionul și puțin ulei de măsline în vasul ceramic. Am setat funcția ”slow” a aparatului de gătit Crock-Pot slow cooker 4,7 Digital și am ”uitat” de ele vreo 5 ore și jumătate.  Mi-a rămas de pregătit doar pesmetul aromatizat, despre care îmi place să spun că e ”pesmetul magic”. Face un astfel de preparat mai special, mai savuros. 

Am rumenit pesmetul în puțin ulei de măsline, iar după ce l-am luat de pe foc am adăugat prazul tocat și un praf de sare. Am amestecat puțin, apoi am lăsat pesmetul deoparte. O aromă fină de praz va cuprinde fiecare granulă de pâine uscată iar gustul e nemaipomenit. Am așezat guliile fierbinți pe o farfurie presărându-le deasupra pesmetul aromatizat. Au fost delicioase și cu siguranță voi repeta acest preparat excepțional de post. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulii umplute cu orez si soia la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce calita la slow cooker Crock-Pot