Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

de mihaelar63 in Porc, 23 Noi 2014 | 52045 vizualizari

 

Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor care isi merita renumele.
Daca vrei sa obtii acel gust original trebuie sa respecti pasii simplii de preparare si ingredientele .Eu am avut o delicioasa carne de porc Mangalita crescut de un fermier dintr-un sat apropiat , bineinteles ungur. Cartofii tot de la el achizitionati. Ceapa si usturoiul primite de la o bunicuta unguroaica .Chiar si paprika este din sursa ungureasca. Atunci de ce nu as putea sa prepar un gulas unguresc ? :)))
Daca vrei sa prepari acest Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne porc, cartofi, ceapa rosie, morcovi, pasta rosii, chimen, dafin, boia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor
  • 1.5 kg carne porc
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri pasta Kapia : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei rosu
  • 1 felie telina
  • 1 lingurita paprika rosie dulce
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iuti rosii
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 lingurita maghiran+ cimbru uscat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor:

 Iata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

Legumele se curata si se spala.

Carnea se spala si se portioneaza.

Puneti la calit in ulei carnea. Cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea, puneti ceapa, usturoiul tocate, marunt. Adaugati si morcovii, ardeiul+ telina taiate cubulete .

Amestecati, sarati si puneti: pasta de rosii, chimenul, pasta de ardei iuti, paprika si mirodeniile.

Adaugati 2 l apa, foile de dafin si lasati la fiert 30-40 minute pana carnea este aproape fiarta .

Puneti cartofii taiati cuburi mari. Mie imi place sa-i fierb pana aproape se sfarma si formeaza un sos consistent.

Piparati gulasul si-l serviti cu multa verdeata si muraturile preferate.

Poate iti va placea si reteta de Gulas vienez servit cu Varza rosie in otet sau Gulas de vitel

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

matrixxxx84 1

26.11.2014, 14:58

bv ...ffff bunn este dragostea mea gulas

mihaelar63 1

26.11.2014, 15:30

Merisor ma bucaur ca-ti place

mihaelar63 1

26.11.2014, 15:31

Matrix , ma bucur ca apreciezi acest preparat autentic

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1305 puncte

oanapl

1209 puncte

mihaelar63

228 puncte

Valclaudia

200 puncte

vasimur

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Papricaş cu găluşte de făină