Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

de mihaelar63 in Porc, 23 Noi 2014 | 45672 vizualizari

 

Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor care isi merita renumele.
Daca vrei sa obtii acel gust original trebuie sa respecti pasii simplii de preparare si ingredientele .Eu am avut o delicioasa carne de porc Mangalita crescut de un fermier dintr-un sat apropiat , bineinteles ungur. Cartofii tot de la el achizitionati. Ceapa si usturoiul primite de la o bunicuta unguroaica .Chiar si paprika este din sursa ungureasca. Atunci de ce nu as putea sa prepar un gulas unguresc ? :)))
Daca vrei sa prepari acest Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: carne porc, cartofi, ceapa rosie, morcovi, pasta rosii, chimen, dafin, boia.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor
  • 1.5 kg carne porc
  • 1 kg cartofi
  • 4 cepe rosii
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri pasta Kapia : http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 2 morcovi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 foi dafin
  • 1 ardei rosu
  • 1 felie telina
  • 1 lingurita paprika rosie dulce
  • 1 lingurita Eros Pista -pasta de ardei iuti rosii
  • 1 lingurita chimen pudra
  • 1 lingurita maghiran+ cimbru uscat
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor:

 Iata cum se prepara Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor

Legumele se curata si se spala.

Carnea se spala si se portioneaza.

Puneti la calit in ulei carnea. Cand s-a evaporat lichidul ce-l lasa si incepe prajirea, puneti ceapa, usturoiul tocate, marunt. Adaugati si morcovii, ardeiul+ telina taiate cubulete .

Amestecati, sarati si puneti: pasta de rosii, chimenul, pasta de ardei iuti, paprika si mirodeniile.

Adaugati 2 l apa, foile de dafin si lasati la fiert 30-40 minute pana carnea este aproape fiarta .

Puneti cartofii taiati cuburi mari. Mie imi place sa-i fierb pana aproape se sfarma si formeaza un sos consistent.

Piparati gulasul si-l serviti cu multa verdeata si muraturile preferate.

Poate iti va placea si reteta de Gulas vienez servit cu Varza rosie in otet sau Gulas de vitel

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas unguresc de porc cu cartofi, o reteta pe placul gurmanzilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

matrixxxx84 1

26.11.2014, 14:58

bv ...ffff bunn este dragostea mea gulas

mihaelar63 1

26.11.2014, 15:30

Merisor ma bucaur ca-ti place

mihaelar63 1

26.11.2014, 15:31

Matrix , ma bucur ca apreciezi acest preparat autentic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc