Gulaş de vită

de Zamfira in Vita, 16 Noi 2015 | 6741 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne de viţel 700 g
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 ardei kapia sau gogoşar
  • 1 ardei galben
  • 1 roşie mare
  • 2 cartofi mari
  • foi de dafin 4-5 buc.
  • boabe de piper
  • piper măcinar
  • 1 lingură boia de ardei
  • o cană bulion
  • sare
  • ulei
  • 1 ardei iute(opţional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulaş de vită:

Feliem carnea de viţel în bucăţi potrivite. Punem carnea într-un vas cu apă rece cu foile de dafin, boabele de piper 7-8 boabe şi puţină sare. Punem vasul pe foc, fierbem carnea 40 de minute la foc potrivit.

Tocăm ceapa mărunt şi o călim în câteva linguri de ulei(se poate folosi untură). Adăugăm boia de ardei, ardeii tăiaţi mărunt.Scoatem carnea de viţel din apa în care a fiert şi o punem deasupra cepei călite.

Punem cartofii tăiaţi cubuleţe şi roşia feliată. Adăugăm foile de dafin şi zeama în care a fiert carnea. Punem sare, piper măcinat şi un ardei iute(opţional). După ce lăsăm să fiarbă 40 minute adăugăm o cană de bulion şi gulaşul e gata.

În final se poate adăuga pătrunjel verde tocat mărunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulaş de vită" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Escalop de vitel cu ciuperci