Gugulufi mici pitici

de Sabina in Prajituri, 13 Mai 2009 | 8415 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cub drojdie
  • 250 ml lapte caldut
  • 150 grame zahar
  • 3 linguri de miere
  • 2 oua+2 galbenusuri
  • 500 grame faina
  • 200 grame unt
  • stafide
  • fulgi de cioco
  • esenta de rom
  • migdale tocate
  • un praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gugulufi mici pitici:

Topim drojdia cu o lingura de zahar si cateva linguri de lapte cald, adaugam si putina faina si lasam maiaua la dospit. La restul de faina adaugam maiaua dospita, ouale, restul de lapte si zahar, untul topit, esenta de rom, mierea, migdalele tocate, stafidele, fulgii de cioco si sarea. Framantam un aluat si lasam la dospit vreme de o ora. Pregatim forma de gugulufi mici (eu folosesc una de silicon) ungandu-le cu ulei si dam drumul la cuptor.

Dupa ce aluatul a cresut, umplem formele de gugulufi si dam la cuptor pentru vreo jumatate de ora. Ei vor creste si vor depasi forma. Sunt pufosi si gustosi. Ideali pentru micul dejun, serviti cu gem de afine. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gugulufi mici pitici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri nasturi de catana turcesti