Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake

de ionela2682 in Dulciuri, 22 Mai 2011 | 5191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 1 / 2 cani (455 grame) faina
  • 1 / 2 linguriţă (2 grame) praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 1 cană (227 grame) unt nesărat, la temperatura camerei
  • 3 cesti (600 grame) zahăr
  • 6 oua mari
  • 4 linguri zeama de lamaie 
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura (6 grame), esenta de  vanilie
  • 1 cană (240 ml) smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake:

 -pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade

- se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare

 -faina se amesteca cu praful de copt si sarea

-cu mixer pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca , se bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.

 -se unge cu ulei si tapeteaza cu faina tava de guguluf

 -se toarna compozitia  in tava

 -se coace la temp 180 grade cam 60-70 min.
Glazura de lamaie:
1 cană (115 grame) zahar pudra
zeama de la1/2 de lamaie

-se amesteca si se toarna peste prajitura rece



 

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie-Lemon Pound Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat fraged dospit. Reteta pas cu pas