Guguluf cu lamaie

de ionela2682 in Prajituri, 22 Oct 2011 | 9720 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 grame faina
  • 1 / 2 linguriţă praf de copt
  • 1 / 2 linguriţă de sare
  • 110 grame unt  la temperatura camerei
  • 300 grame zahăr
  • 3oua mari
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie(fara membrana exterioară galben )
  • 1 / 2 lingura  esenta de  vanilie
  • 120 ml smantana sau iaurt simplu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu lamaie:

Pentru inceput aprindem cuptorul si-l setam pentru 180 grade

Se mixeaza untul şi zahărul până devine pufos,  se adauga coaja de lamaie, esenta  de vanilie şi ouăle pe rand ,mixandu-se bine dupa fiecare. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea.

Cu mixerul pe viteza scăzuta, se adaugă :1 / 3 din amestec de faina, alternativ cu smantana/iaurtul, aproximativ 1 / 2 ceasca. Sse bate doar până când aluatul este neted. (Veţi avea trei adăugări de făină şi două de smântână/iaurt.) 

Se toarna compozitia in forma si se coace la temp 180 grade cam 60-70 min. Rece il  vom pudra cu zahar.



 


Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Lau 1

23.10.2011, 17:05

frumos

mihaelaM 1

23.10.2011, 19:34

foarte frumos si sunt convinsa ca e si foarte delicios

LUK 1

24.10.2011, 08:35

frumos si bun bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec cu prune