Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza

de laughylau in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2011 | 5011 vizualizari

 

As vrea sa va arat o combiantie de texturi si arome foarte buna! Rezultanta lor are un gust minunat daca se mananca impreuna.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente grissini:
  • 900 g faina
  • 50 g drojdie
  • 50 g zahar
  • 2 lingurite sare
  • 50 g chimen
  • 350 ml apa calduta
  • 200 ml ulei de masline  
  • Ingrediente crema de morcovi:
  • 500 g morcovi
  • 5 catei de usturoi
  • sare
  • nucsoara
  • 30 ml ulei de masline  
  • Ingrediente sos de branza:
  • 150 g branza de burduf sau cas framantat
  • 100 g smantana grasa
  • 4 catei de usturoi    
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza:

Grisine:

Se dizolva drojdia cu zaharul. Faina se cerne si se framanta cu toate ingredientele un aluat( trebuie framantat cam 10 minute, pana devine un aluat elastic). Se lasa la caldura aproximativ o ora.

Se incalzeste cuptorul la 200 grade Celsius. Se pregatesc niste tavi cu hartie sau hartie cerata. Aluatul se intinde si se taie fasii de aproximativ 2 cm latime si 0,5 cm inaltime. Lungimea se lasa dupa gustul fiecaruia, desi arata f bine sa fie lungi.  Se coc 15 minute, in mai multe ture. Ies cam 9 tavi din ingredientele acestea.

Crema de morcovi:

Se fierb morcovii in putina apa sau si mai bine, se coc in cuptor pana sunt moi. Se maruntesc cu blenderul impreuna cu celelalte ingrediente

Sosul de branza:

Se amesteca toate ingredientele in blender pana cand rezulta un sos moale si omogen.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine de chimen cu crema de morcovi si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Saleuri cu cascaval