Grisine

de alldaycooking in Aperitive / Garnituri, 11 Sep 2012 | 4559 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr faina alba
  • 100 gr faina de malai
  • 30 gr unt
  • 30 ml ulei
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingurita fructoza
  • putina sare
  • 240 ml apa calduta
  • 2 linguri pesto de rosii
  • 1 lingurita rozmarin maruntit
  • 2 linguri de ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Grisine:

Cele 2 tipuri de faina le-am pus intr-un castron si le-am amestecat cu putina sare. La mijlocul fainii am pus drogdia maruntita, fructoza si 100 ml apa calduta. Am lasat aprox 15 minute. Dupa 15 minute am adaugat untul topit impreuna cu uleiul si am framantat. Am adaugat treptat si restul de apa calduta pana cand am obtinut un aluat consistent pe care l-am lasat la crescut. Dupa aprox. 35-40 de minute coca isi dublase volumul.

Am impartit aluatul in 2 parti egale. O jumatate am instins-o intr-o foaie dreptunghiulara. Pe jumatate din dreptunghi am pus pesto de rosii si am distribuit cat mai omogen. Peste jumatatea cu pesto am suprapus cealalta jumate de aluat. Am taiat aluatul in fasii inguste. Fiecare fasie am rasucit-o si am asezat-o in tava pe hartie de copt.

Am copt grisinele pana cand s-au rumenit putin.

Din restul de aluat am taiat bucatele mici. Pe un plan de lucru uns cu ulei de masline am intins aluatul pana cand am obtinut betisoare lungi pe care le-am trecut apoi prin rozmarin. Am copt betisoarele pe hartie de copt pana cand au fost usor rumenite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Grisine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Laly 1

12.09.2012, 09:39

Vreau si eu

Sim0na 1

12.09.2012, 18:31

Am mai poftit eu la astea..

gaby_gabytza 1

16.09.2012, 23:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Grisine cu prosciutto si crema de branza