Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi

de Sidy in Porc, 18 Feb 2012 | 5824 vizualizari

 

Iarna este sezonul gratinurilor, deoarece sunt retete mai consistente si care se preteaza foarte bine pentru necesitatile calorice putin mai crescute din sezonul rece.
O mancare usoara, dar cu multe vitamine si fier.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spanac congelat
  • 2-300 ml lapte
  • 4-5 catei usturoi
  • 500 g carne porc tocata
  • 2 cartofi lungi albi
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 ou
  • frunze patrunjel verde
  • 2-3 linguri smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi:

 

Cartofii se pun la fiert in apa sarata. Spanacul se decongeleaza.

Se decojesc cartofii dupa ce s-au fiert si i-am dat sub un jet cu apa rece, apoi  se taie felii.

Usturoiul se trece prin presa si se pune la calit. Se adauga spanacul decongelat tocat . Se condimenteaza cu sare si piper.Adaugam laptele si se lasa sa scada.

Preparam chiftelutele( din carnea tocata, pesmet, patrunjel verde, condimente, usturoi si ou) pe care le coacem pe hartie de copt la cuptor.

Intr-o forma unsa se pune un rind de cartofi, spanacul peste, deasupra chiftelutele coapte si din loc in loc putina smantana.

Deasupra se rade  cascavalul  pe toata suprafata.

Se da la cuptorul incalzit dinainte ,de coacerea chiftelelor. Se coace 30-45 min.

Se serveste fierbinte, taind portiile astfel incat sa avem si cartofi si spanac si chiftelute.

Pofta mare !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de spanac cu chiftelute si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet perpelit