Gratin de conopida cu mozarella

de dentistutza in Mancaruri de legume, 18 Feb 2012 | 3402 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de conopida congelata ( c.ca 450 gr.)
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri rase faina
  • 300 ml. lapte
  • 250 ml. frisca lichida 15%
  • 100 gr mozarella
  • sare, piper cu generozitate
  • 4 linguri pesmet
  • optional-pt culoare- 1 cana legume mixte congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de conopida cu mozarella:

Conopida se pune la fiert in apa clocotita sarata. Eu am lasat-o 5-6 minute si am adaugat mixul de legume ca sa fiarba impreuna inca 3-4 minute.Intr-o craticioara se topeste untul in care se desface faina. Laptele rece se adauga dintr-o data si se amesteca cu un tel ca sa nu ramana cocoloase. Se fiebe pe foc mic amestecand tot timpul, timp de cateva minute pana se ingroasa putin. Se adauga smantana lichida si se fierbe cu totul inca doua- trei minute. Se adauga mozarella taiata bucatele, se condimenteaza gustand si se ia de pe foc. E bine sa se simta gustul piperului altfel compozitia va fi fada, fara gust!   Se scurg legumele (sau, numai conopida) si se amesteca cu sosul alb. Intr-un vas termorezistent uns cu unt si presarat cu putin pesmet se toarna compozitia peste care se presara restul de pesmet, si se introduce la cuptor pana se gratineaza. pentru un aspect mai frumos, peste pesmetul de deasupra este bine de presarat cateva bucatele de unt.

TIPS-URI

1

in foto apar si doua oua dar nu le-am folosit...

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de conopida cu mozarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trufandale - Pastai prajite, cu usturoi si mamaliguta