Gratin de broccolli si porumb cu miez de lapte

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 28 Iul 2013 | 3555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 broccolli
  • 1 conserva de porumb dulce
  • 2 portii/cutiute miez de lapte
  • 1 baton / tub crema de unt
  • 2 portii miez de lapte
  • 1 ardei rosu
  • 1 vanata
  • 3 rosii potrivite ca marime
  • 4 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 100 gr. branza telemea

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin de broccolli si porumb cu miez de lapte:

Spalam legumele.

Punem intr-o oala mica cca 1 l apa la fiert cu putina sare, cand da in clocolt adaugam broccolii si il lasam sa fiarba la foc redus,acoperit cca 10 minute.

Vanata o curatam de coaja, taiem cubulete mici pulpa de vanata si o saram. O lasam la scurs intr-o strecuratoare.

Ungem o forma termorezistenta cu crema de unt.

Asezam bucatelele de vanata bine stoarse, apoi buchetelele de broccolli.

Defacem conserva de porumb, o strecuram si asezam boabele peste restul legumelor deja aranjate in forma.

Batem ouale cu putina sare si piper intr-un castronel, adaugam telemeaua data pe razatoare si amestecam. Impartim amestecul de oua si branza peste legume.

Feliem ardeii si rosiile. Miezul de lapte se taie rondele.

Le asezam de asemenea in forma, adaugam si crema de unt ramasa si dam la cuptor timp de 1 ora. (temperatura moderata, 170 grade)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de broccolli si porumb cu miez de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu fulgi de ovaz, salam si cascaval afumat Delaco