Gomboti cu prune

de Bianca20 in Dulciuri, 20 Aug 2015 | 4570 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g cartofi;
  • 2 oua;
  • 250-300 g. faina;
  • 4 lg. gris;
  • un praf de sare;
  • 1 lg. ulei;
  • 40 g unt;
  • 150 g pesmet;
  • 4 lg. zahar;
  • 1 lgt. scortisoara;
  • 8-10 prune;
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboti cu prune:

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se framanta. Cantitatea de faina va varia in functie de tipul de cartofi. Eu am pus cam 250 g. Aluatul va fi lipicios si destul de moale dar daca veti pune mai multa faina vor iesi prea tari gombotii. Se pune uleiul pe foc. Se adauga untul si pesmetul. Se amesteca in continuu pana capata o culoare aramie, asemanatoare cu cea a zaharului caramelizat. Se opreste focul si se  adauga zaharul si scortisoara.Se pune o oala cu apa pe foc. Se rup bucatele de aluat cu mainile infainate si li se dau o forma rotunda. Se aplatizeaza, se adauga cate o pruna curatata de sambure (sau jumatate daca ies mici) si se impacheteaza, dandu-le forma initiala, cea rotunda. Se adauga praful de sare in apa fiarta, se pun gombotii formati si se lasa pana ce se ridica la suprafata. Se scot cu o spatula si se tavalesc prin pesmet. Se servesc calzi sau reci. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)