Gomboți cu prune

de alilianaa in Dulciuri, 4 Ian 2015 | 3549 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 cartofi potriviti
  • 10 linguri faina ( mai rase)
  • 4 linguri zahar
  • un praf de sare
  • un plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 4 linguri pesmet
  • o lingura unt
  • 4 linguri zahar
  • un varf lingurita scortisoara
  • 20 prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gomboți cu prune:

Aluatul:

Cartofii se fierb in coaja. Dupa ce au fiert, il lasam la racit, ii curatam si-i maruntim ca pentru pireu. Aceasta compozitie se amesteca cu ou, zahar, sare, arome si faina adaugata treptat. Se omogenizeaza bine. Din aceasta compozitie se portioneaza mici bucati de aluat care se intind, in mijlocul carora punem o pruna sau jumatati de pruna ( depinde de marimea acesteia) in interirorul carora  (al prunelor) punem putin zahar si putina scortisoara. Invelim bine pruna in aluat cu mana, pana obtinem galusca. Daca mai este nevoie infainam mana, nu prea multa, altfel galustile vor iesi mai vartoase.  

Punem galustile pe o tava, timp in care, intr-o cratita punem apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca punem galustile. Acestea sunt gata cand se ridica deasupra.

Separat, intr-o tigaie punem untul la topit, adaugam zahar, scortisoara si permet. Omogenizam. Pe masura ce scoatem galustile fierte din oala , punem 2-3 minute la scurs si le trecem prin acest pesmet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboți cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (20)

mirela0911 1

08.01.2015, 14:11

Tare buni!

alilianaa 1

08.01.2015, 18:38

Mirela

shukly 1

26.01.2015, 16:47

cantitatea de faina trebuie sa fie mult mai mare, altfel o sa rezulte un pireu care nu poate fi modelat. sau cartofii trebuie sa fie foarte mici. In functie de cati cartofi pui, adaugi faina in asa fel incat sa iti rezulte un aluat destul de tare incat sa il poti face bilute (cu pruna inauntru) si sa nu iti ramana lipit de maini.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gomboti cu prune ca la Mama