Gogosi Strasbourg

de Miha in Dulciuri, 14 Oct 2009 | 9304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat avem nevoie de:
  • 500 g faina
  • 10 g drojdie uscata
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • Pentru bezea:
  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi Strasbourg:

Se face o maia din drojdie cu o lingura de zahar, putin lapte si putina faina. Se lasa la crescut.

Untul moale, la temperatuta camerei il mixam cu restul de zahar, un praf de sare si esenta de vanilie. Dupa ce s-a dizolvat zaharul adaugam galbenusurile pe rand, amestecand bine dupa fiecare.

In cuva masinii de paine am pus faina si am peste ea maiaua si crema de unt. Am folosit programul de framantare + dospire. In timpul framantarii am adaugat putin cate putin restul de lapte caldut. Va rezulta un aluat elastic si moale, putin lipicios.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in 18 bilute.

Fiecare bila am aplatizat-o cu mana pe masa infainata.

Pe fiecare am pus cate o patratica de ciocolata.

Puteti sa folositi orice fel de umplutura va place (gem+nuca, rahat, nuca+cacao). Fiti generosi la umplutura. :)) Eu am pus doar o patratica de ciocolata si a fost cam putin.

Ridicam marginile si le lipim, formand o bocceluta.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le punem la crescut, la loc caldut, timp de jumatate de ora.

Intre timp preparam bezeaua.

Albusurile le batem spuma tare, cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam pana bezeaua devine lucioasa. La sfarsit incorporam si nuca macinata.

Dupa ce boccelutele au crescut le acoperim cu bezea,presaram cu nuca si dam la cuptorul incins la 180 de grade, in jur de jumatate de ora, pana se rumeneste bezeaua.

Foarte bune si pufoase!

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi Strasbourg" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Kinder Pingui