Pentru zilele de post facem Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post.
Gogosile de post sunt o alegere delicioasa pentru oricine doreste sa savureze un desert aromat si usor de pregatit in timpul perioadelor de post. Aceasta reteta simpla si apetisanta este perfecta pentru a indulci gustarile fara a compromite restrictiile alimentare specifice. Bucurati-va de gustul lor minunat, fie ca sunt servite ca desert sau ca o gustare dulce alaturi de o ceasca de ceai sau cafea.
Daca alegi sa prepari aceste Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post, ai nevoie de urmatoarele ingrediente: faina, apa, drojdie, zahar, ulei.
Cum se prepara Gogosi pufoase - Reteta gustoasa de post:
Intr-un castronel, amesteca drojdia cu apa calduta si zaharul. Lasa sa se activeze drojdia timp de aproximativ 5-10 minute, pana cand incepe sa faca spuma.
In alt castron mare, cerne faina, adauga un praf de sare intr-o parte, iar in mijlocul ei adauga drojdia, uleiul, coaja rasa de lamaie sau portocala si zaharul.
Framanta continuu, pana cand obtii un aluat omogen si elastic.
Acopera castronul cu un servet curat sau folie de plastic si lasa aluatul sa creasca intr-un loc caldut, ferit de curent, timp de aproximativ 1-2 ore, sau pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in bucati mici si modeleaza fiecare bucata in forma rotunda.
Incinge uleiul intr-o cratita adanca la temperatura potrivita pentru prajit.
Prajeste gogosile in uleiul incins pana cand devin aurii si rumenite pe ambele parti.
Scoate gogosile pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Poti pudra gogosile cu zahar pudra inainte de a le servi, daca doresti.
Serveste gogosile calde sau reci, alaturi de ceai sau cafea.
Incearca si reteta de Gogosi simple sau varianta de Gogosi cu flori de salcam, un deliciu al sezonului de primavara.
Iti recomandam si reteta de Gogosi rasucite, pufoase si delicioase.