Gogosi pufoase de post

de cosraz in Dulciuri, 17 Mai 2012 | 7206 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 80 ml ulei
  • 4 lingurite zahar
  • 1 kg faina alba
  • 30 gr drojdie
  • 480 ml apa calduta,
  • 1 buc. esenta rom
  • 4 buc. zahar vanilinat
  • 1 varf cutit sare
  • 500 ml ulei ptr prajit
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase de post:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 1 lingurita de zahar pudra si apa calduta pe care o lasam la crescut. Restul de faina il punem intr-un vas pentru framantat in forma de fantana in care adaugam drojdia crescuta bine, uleiul si mirodeniile. Incepem sa framantam bine adaugand din cand in cand apa. Se framanta bine pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Lasam la crecut pentru 30-50 minute apoi il scoatem pe masa de lucru, impartim aluatul in mai multe bucati mai mici pe care le modelam dupa forma dorita. Le lasam la crescut inca 30 minute.le coacem in ulei incins si le scoatem pe servete sa le absoarba uleiul.

Cand sunt gata le pudram cu un pic de zahar .

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi Americane sau Fitosica