Gogosi pufoase

de Bya Ralu in Dulciuri, 25 Feb 2012 | 6467 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 100 ml suc de portocale
  • 50 g unt
  • 50 g zahar
  • 50 g zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat bourbon
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • esente(vanile.lamaie,midgale,rom)
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie si portocala
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Se pun faina si zaharul intr-un castron, iar in mijloc de pune oul, adaugam esentele, cojiile rase, zaharul vanilat si drojdia. Laptele se pune la foc, se incalzeste putin, nu trebuie sa fie foarte fierbinte, dupa care se adauga peste compozitie. Untul se topeste si se adauga si el. Se amesteca toate cu o lingura de lemn si se mai adauga faina cat mai cuprinde si incepem sa amestecam cu mana, faina se pune pana cand aluatul nu se mai lipeste de mana. Se lasa la dospit timp de 2-3 ore la cald.

Se presara faina pe locul unde intindem aluatul, se mai framanta putin, il intindem si facem forma cu un pahar sau fiecare cum doreste. Se mai lasa timp de 20 min. Intr-un ceaun se pune uleiul si cand s-a incins se adauga gogosile, se lasa cate 1 min pe fiecare parte pana se rumenesc. Se presara zahar pudra peste gogosile facute. Se pot servi cu miere sau cu nutella sau simple!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Gogosi