Cele mai pufoase si delicioase gogosi! :) Reteta de aluat pentru gogosi am luat-o de la Rocsi. Am facut mici modificari pe parcursul pregatirii aluatului.
Pregatite aluat:
Intr-o craticioara punem la incalzit laptele. Adaugam si untul. Amestecam usor pana se topeste untul in laptele cald. Cernem faina intr-un bol. Adaugam drojdia, zaharul si praful de sare. Amestecam. Separat batem oul cu un tel. Adaugam treptat si oul in compozitie. Adaugam treptat si laptele in care am topit untul. Framantam bine. Scoastem aluatul pe masa de lucru si il mai framantam putin. Daca aluatul se lipeste adaugam putina faina si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop si il lasam intr-un loc caldut timp de 1 ora. Dupa 1 ora scoatem aluatul pe masa de lucru. Presaram faina pe masa de lucru. Cu un sucitor incepem sa intindem aluatul. Cu un pahar decupam gogosile. Gaurica din mijloc am facut-o cu un dop de la o sticla. :) Procedam astfel pana terminam tot aluatul. Intr-o tigaie mai adanca punem ulei mai mult si il incingem. Adaugam gogosile (mie mi-au intrat cate 5 in tigaie) si le intoarcem pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Dureaza foarte putin pana se rumenesc asa ca aveti grija sa nu le ardeti. Le scoatem pe o tava si le lasam sa se raceasca putin. Intre timp pregatim glazura de ciocolata alba. Intr-un bol punem ciocolata pe care am rupt-o in bucatele si o topim la bain marie. Introducem pe rand gogosile in ciocolata topita. Sunt minunate!