Gogosi glazurate

de cismaru_nicoleta in Dulciuri, 15 Feb 2011 | 4770 vizualizari

 

Ceva bunn,aromat si dulce..

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 350 ml lapte caldut
  • 4 oua
  • sare(un varf de lingurita)
  • 150 ml miere de albine
  • Cateva cirese congelate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi glazurate:

Se pregateste drojdia sa se puna la dospit,in 50 ml lapte cald,o lingura de zahar si o lingura de faina.

Se topeste pe foc mic mierea impreuna cu untul(sa nu se prinda ).

Ouale se amesteca cu mierea si untul topit se adauga drojdia,apoi faina si laptele treptat si se framanta bine pana iese un aluat mai maleabil.

Se lasa  aluatul langa o sursa de caldura(aprox 1 h),dupa care se intinde cu sucitorul pe blatul de lucru unde s-a uns bine cu ulei.

Ca sa iasa mai mari intindem foaia mai lata.

Cu un pahar am  taiat formele,le-am mai lasat la crescut vreo 6-7 min,adaugam cate o cireasa fara sambur,pe care o infingem jumatate cu grija in aluat si imediat le prajim in uleiul incins.

Dupa ce s-au racit un pic am turnat pe fiecare cu o lingurita glazura roz(a iesit alb),preparata conform indicatiilor de pe plic ,dupa care cu cateva tuburi de colorant alimentar(ramas de la turtita dulce) am desenat pe fiecare inimioare

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi glazurate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogoşele cu iaurt