Amestecam drojdia cu sarea si o lingurita de zahar pana devine lichida.
Adaugam putin apa calduta (3-4 linguri), cateva lingurite de faina si lasam maiaua la dospit (10 min).
Faina se aseaza intr-un castron, facem o gaura la mijloc, adaugam maiaua+ margarina topita la microunde, coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul tos, cel vanilat, si amestecam totul foarte bine cu restul de apa si faina pana obtinem una aluat elastic.
Lasam aluatul la dospit in loc ferit de curenti pana-si dubleaza volumul.
Intindem aluatul pe masa de lucru infainata, decupam gogosile in forma dorita, le transferam pe un prosop curat sa mai stea cca 10 min. la dospit.
Incingem uleiul, lasam gogosile sa teaca printr-o baie de ulei pana isi schimba culoarea si devin aramii.
Scoatem gogosile din ulei direct pe servetele absorbante; dupa ce scapam de uleiul in exces le pudram si inainte de servire adaugam dulceata de trandafiri.
Pofta buna!