Gogosi cu gem

de Ubulika in Dulciuri, 17 Feb 2012 | 9609 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 ml apa calduta
  • 125 ml lapte cald
  • 50 g unt topit
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar tos
  • 2 pliculete zahar vanilat'
  • 1 esenta lamaie sau portocale
  • 1 pliculet drojdie uscata Dr.Oetker
  • 500 g faina
  • 1 vf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu gem:

Punem ingredientele intr-un castron mai mare in ordine, faina, drojdia, zaharul tos, pliculetele de zahar vanilat,  esenta de lamaie , apa calduta, laptele caldut, untul topit, galbenusurile si sarea, framantam bine aluatul timp de 20 minute, dupa care il lasam la dospit acoperit cu un prosop, intr-un loc cald. Am lasat la dospit 1h 30 min..se poate si mai mult.

Intindem aluatul cat sa aiba grosimea de 1cm. Cu ajutorul unui pahar sau a unei cani,taiem cerculete,se pune pe fiecare putina  dulceata si se acopera apoi cu alt cerculet.Le lasam 30 minute la odihnit.

Se prajesc in ulei incins. Am facut cateva forme de inimioare pt Valentine:)

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

ieri la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

Ruladă de clătite cu Nutella și zmeură - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 12.07 la 08:02

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosele pufoase umplute cu gem