Gogoşi

de articook in Dulciuri, 14 Iun 2010 | 5469 vizualizari

 

Făcute de mami! Sunt cei mai buni!!

 

INGREDIENTE

  • 700g faina
  • 120g zahar tos
  • 250g Philadelphia
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • 2 oua
  • 250ml lapte caldut
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Ulei pentru prajit
  • Zahar pudra pentru pudrat gogosile
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoşi:

Aluatul se obtine prin amestecarea ingredientelor: laptele caldut, ouale, uleiul, pliculetele de zahar vanilinat zaharul tos, philadelphia, coaja rasa de la o lamaie, pliculetele de drojdie uscata, faina si sarea. Prima data se pune faina. Dupa ce se framanta cam 20 min se lasa 1 ora la dospit. Daca nu creste aluatul in acest timp, puteti sa il mai lasati la crescut.

Putem incepe sa facem gogosile impartind aluatul in bucati mici pe care le rulam lungi de 15cm.

Pe urma din rulourile rezultate facem cercuri sau noduri exact ca si cum ati innoda o ata innodati ruloul de aluat.

Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim gogosile in baie de ulei pe ambele parti pana devin rumenii.

Dupa ce s-au scurs de ulei se pudreaza cu zahar si se pot servi cu o cana de lapte sau iaurt.


Pofta buna!

 

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoşi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Ina 1

14.06.2010, 18:11

rocsi, fa tu, ca vin si eu

Rocsi 1

14.06.2010, 18:24

ina nu vezi k manan si eu virtual la altii?si eu astept sa faca altii si eu sa mananc

Julie 1

15.06.2010, 09:33

Ce buna ar fi acum o gogoasa...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

pe 27.01 la 14:58

Rețeta gustoasă de turte cu cașcaval la cuptor

pe 27.01 la 08:25

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars, cu miez de nuca