Gogosele ineluse

de adnia in Prajituri, 8 Ian 2013 | 4296 vizualizari

 

Am acasa un maaare iubitor de gogosi, asa ca n-am avut alta solutie decat sa ne cumparam si un aparat de facut gogosi...nu va imaginati ca este o linie din aceea automatizata cara portioneaza si prajeste o multime de gogosi in ulei, ca altfel bagam copilul in spital! Este un aparat de copt gogosi, mai curand decat de prajit...si da, au formele acelea de ineluse frumoase si perfecte, atat de populare la americani.
In primul rand, eu am fost incanata ca nu le mai prajesc in atata ulei, ci le coc...deci si aluatul va fi putin diferit. Daca e sa ma intrebati pe mine, eu cred ca mai degraba aceste gogosele sunt ceva intre muffins si gogosi, dar sunt foarte gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 260 g de faina
  • 130 g de zahar
  • 1 pliculet de vanilie Bourbon
  • 250 ml de iaurt simplu
  • 3 oua
  • 3 linguri de ulei
  • 10 g praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele ineluse:

Toate ingredientele se mixeaza bine, rezultand astfel un aluat curgator, dar mai gros decat cel de clatite. Aparatul se pune in priza si se lasa sa se incinga, apoi se pensuleaza fiecare cuib cu putin ulei, se toarna aluatul cu o lingurita (eu am folosit seringa de decorat...mi s-a parut mai simplu asa), se inchide capacul si se lasa sa se coaca gogosile pana se rumenesc.Apoi se scot si se pudreaza cu zahar, sau se glazureaza, dupa gust.

TIPS-URI

1

nu e nevoie sa ungeti cuiburile cu ulei decat la prima utilizare, deoarece aparatul este teflonat

2

cuiburile se umplu pe trei sferturi cu aluat, pt. a le permite sa creasca Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele ineluse" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]