Gogosarii copti ai Bunicii

de mihaelar63 in Conserve, 4 Oct 2015 | 7585 vizualizari

 

Aceasta deosebita reteta am preluat-o de la Bunica: http://www.bucataras.ro/retete/gogosari-la-cuptor-1880.html. Multumesc Bunica, sunt grozav de gustosi. Pot fi folositi ca ,, suport '' pentru garnitura. La servire se pot umple cu pireu de cartofi, orez, cus-cus etc. Stau foarte bine pe o masa de sarbatore langa o friptura sau un carnat de casa!!!

 

INGREDIENTE

  • 21 gogosari
  • 21 catei usturoi
  • 21 linguri de otet de vin 9%
  • 21 lingurite ulei floarea soarelui
  • 21 lingurite zahar brun
  • 63 boabe de piper
  • boabe de mustar
  • frunze telina
  • sare neiodata
Portii: 21
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosarii copti ai Bunicii:

  1. Gogosarii se spala si se lasa sa se zvante .Se scot cotoarele si se  curata de seminte cu atentie ca gogosarul sa ramana intreg fara a se rupe.
  2. Se pun gogosarii pe tava tapetata cu hartie de copt.
  3. In fiecare gogosar se pune: 1 catel usturoi, 1 lingura otet, 1 lingurita ulei, 1 lingurita zahar, 3 boabe de piper, cateva bobe de mustar si sare cat se ia intre doua degete.
  4. Dati tava la cuptor timp de 40 minute, pana gogosarii s-au inmuiat.
  5. Se scoate tava din cuptor si se lasa gogosarii sa se tempereze.
  6. Spalati bine borcane cu capac  de 820 g.
  7. Gogosarii au colectat prin cocere in interiorul lor o zeama aromata.
  8. Se iau gogosarii cu grija sa nu se rupa si zeama sa ramana in interior si se pun cate 4-5 in borcan . Se taseaza usor si se pune ca decor [si pentru gust] o frunza de telina verde.
  9. Capaciti / infiletati borcanele.
  10. Se dunstuiesc in oala cu apa timp de 15 minute dupa care se lasa sa se raceasca tot in aceiasi oala sau se pun intre paturi la calda .

TIPS-URI

1

Eu am folosit doua tavi si am obtinut 4 borcane /820 g.

2

Nu este nevoie sa preparati alta zeama cea rezultata in interiorul gogosarilor prin coacere este suficienta.

3

Pentru conservare alegeti legume proaspete de calitate.

4

Gogosarii mei au fost foarte mari. Cred ca ar fi mai usor de introdus in borcan si mai multi gosari de marime medie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosarii copti ai Bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stevie preparata pentru iarna