Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina

de Oana in Muraturi, 12 Sep 2009 | 86744 vizualizari

 

Crantz, crantz...buni rau!

 

INGREDIENTE

  • 6 gogosari mari
  • o varza rosie mica
  • un morcov mare
  • o telina potrivita cu tot cu frunze
  • 3 radacini de hrean
  • 2 mere si un ciorchine mic de strugure
  • 2 linguri cu sare grunjoasa
       Saramura:
  • 1/2 l otet
  • 2,5 l apa
  • 3 lg sare grunjoasa6 lg zahar
  • o lg boabe mustar
  • o lg boabe piper
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina:

Se scot cotoarele de la gogosari cu atentie, se curata bine in interior de seminte si nervuri si se spala, apoi se pun cu gura in jos sa se scurga.

Se curata morcovul, telina si varza, apoi se baga la robot, varza se taie fideluta, iar morcovul si telina ca pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu 2 linguri de sare si se framanta bine, pana se inmoaie putin. Se amesteca si cu 2 linguri de hrean ras.

Se umplu gogosarii cu amestecul de varza si se indeasa bine de tot. Merele se taie rondele mai groase si se pune cate o feliuta la gura fiecarui gogosar.

Intr-un borcan mare si cu gura larga se aseaza cateva tije de telina cu frunze, apoi se aseaza gogosarii, printre ei punandu-se betisoare de hrean, rondele de mar si boabe de struguri. Deasupra se pun iar frunze de telina. Se fierbe solutia de otet cu apa, sare, zahar si condimente si se pune fierbinte in borcan. Se pune capacul iar borcanul se fierbe la bain-marie jumatate de ora. Se lasa sa se raceasca in oala.

TIPS-URI

1

Sub borcan se aseaza lama unui cutit mare, atunci cand se toarna solutia fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari umpluti cu varza rosie, morcovi si telina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Oana 1

23.10.2009, 20:54

Ma bucur si eu ca va plac

Oana 1

29.12.2009, 22:35

Am adaugat doua poze cu gogosarii, inainte de a-i papa Au iesit demetiali!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]