Gogosari opariti in otet

de MOKUSKA in Muraturi, 5 Mai 2015 | 24955 vizualizari

 

Este prima data cand am facut acesta reteta. Vreau sa va spun ca va recomand cu mare drag. Gogosarii sunt crocanti, dulci-acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg gogosari curatati
  • 700 ml otet
  • hrean 2 felii/ borcan
  • 300 g zahar (sau dupa gust)
  • 2 linguri sare grunjoasa
  • boabe mustar 2 linguri si piper boabe 1 lingura, 4-5 foi de dafin
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari opariti in otet:

In borcanele streilizate se pun la fund cate 1 felie de hrean. Gogosarii se spala si se taie in 4.

Punem la fiert otetul cu sare, zahar si condimentele.

Dupa ce a dat in clocot lichidul punem pe rand  gogosarii la oparit, le mai impingem cu o lingura sub zeama fierbinte, dupa care le scoatem intr-un vas sa se raceasca. Le asezam in borcane, turnam lichidul peste, ajutandu-ne de un cutit infipt pe marginea borcanului, impartim bobitele in borcane si mai punem 1 rondeluta de hrean deasupra.

Dupa ce s-au racit le inchidem cu capac ermetic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari opariti in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu varza alba si morcov, in otet