Gogosari in sos

de Rocsi in Conserve, 8 Sep 2010 | 25342 vizualizari

 

Sincer nu mai stiu exact cine ne-a dat reteta dar de cand o avem o facem an de an...ies niste gogosari minunati ...

 

INGREDIENTE

  • 3 kg gogosari
  • 500 gr otet
  • 7 linguri bulion
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri mustar
  • 1 lingura sare mare
  • piper boabe
  • 4-5 foi de dafin
  • 200 ml apa
  • 120 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosari in sos:

Se spala bine gogosarii, apoi ii curatati de cotoare si toate semintele.
Ii taiati felii mai mari, nu foarte subtiri.
Intr-o tigaie mai mare puneti sa preparati sosul.
Turnati otetul, uleiul, apa, zaharul, bulionul, mustarul, sarea, cateva boabe de piper si foile de dafin rupte bucati mici.
Tigaia o asezati  pe foc, amestecati bine toate ingredientele, pana toate ingredientele s-au dizolvat, iar sosul incepe sa fiarba.
Cand sosul fierbe, puneti o mana sau doua de gogosari taiati, ii opariti circa 2 minute la foc potrivit,  apoi ii scoateti si puneti alta tura de gogosari, pana sunt gata toti.

Gogosarii pe care ii scoateti, ii asezati fierbinti in borcane si ii presati usor.
Dupa ce ati terminat toti gogosarii, turnati sosul fierbinte peste ei, mai faceti loc cu furculita pentru a intra sos peste tot.

Inchideti capacele ermetic, ii acoperiti cu o patura groasa si ii lasati acolo pana a doua zi, cand ii dati la loc racoros.
Sunt super, super deliciosi! Ii puteti servi cu fripturi, mancare de fasole, cu piure in zile de post si multe alte preparate!
PS: Din 4.2 kg de gogosari, mi-au iesit 3 borcane de 720 ml si 7 de 370 ml.

TIPS-URI

1

pentru mai multa precautie puteti pune putin conservant deasupra fiecarui borcan

2

pentru sos puteti sa puneti cate putin mai mult la ingrediente ca sa nu riscati sa nu aveti suficient sos de pus in fiecare borcan(eu asa am patit in primul an cand am facut).

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet