Gogosar umplut cu conopida, in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 1 Oct 2017 | 11431 vizualizari

 

Am tot vazut gogosar umplut conservat in otet si am zis sa incerc si eu. Acum l-am umplut cu conopida, iar data viitoare urmeaza cu varza. 

 

INGREDIENTE

  • 1,4 kg gogosar curatat de cotor si seminte
  • 850 g conopida (fara frunze)
  • 5-6 frunze de telina
  • 400 ml otet
  • 1,2 l apa
  • 250 g zahar
  • 70 g sare grunjoasa
  • 15 g boabe de piper
  • 15 g boabe de mustar
  • 5-6 foi de dafin
  • un borcan de 4 l
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosar umplut cu conopida, in otet:

Se spala si se curata gogosarul de cotor si seminte, fara a-l rupe.

Conopida se spala si se rupe, lasand  buchetele atat mari, cat si mici.

Se umple gogosarul cu buchetelele mici de conopida, cele mari asezandu-le in fata.

Otetul, apa, zaharul, sarea grunjoasa, boabele de piper, boabele de mustar si foile de dafin se amesteca intr-o cratita si se pun la foc pana cand se topeste zaharul.

Pe fundul unui borcan de 4 l, se pun 2-3 frunze de telina (spalate), se aseaza cu grija gogosarul, astfel incat sa vina cu partea cu conopida spre exterior, iar deasupra se pun din nou frunze de telina. Se toarna amestecul cu otet peste gogosar, se infileteaza capacul la borcan si se probeaza sa nu curga, apoi se fierbe borcanul intr-un vas cu apa, asezand pe fundul vasului un prosop, timp de 40-50 de minute. Se lasa borcanul sa se raceasca in apa respectiva sau se baga sub o patura.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosar umplut cu conopida, in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Castraveti la otet (pentru iarna)