Gnocchi cu sos de rosii

de Geanina87 in Paste, 29 Mar 2020 | 1981 vizualizari

 

Nouă ne plac tare mult atât cu sos cât și simpli cu puțin de ulei de măsline și brânză rasă.

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi potriviti
  • 200 g făină de grâu
  • 1 ou
  • Sare
  • Piper
  • 1 conservă de roșii
  • 1 cățel de usturoi
  • Puțin ulei de măsline
  • Busuioc uscat
  • Brânză rasă (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi cu sos de rosii:

Sosul: Dăm la blender (viteză mică) roșiile. Punem într-o cratiță pe foc puțin ulei de măsline și un cățel de usturoi.

Cand începe sa se rumenească, îl scoatem și îl aruncăm, iar în uleiul automatizat punem roșiile și puțină apă. Condimentăm și lasam sa fiarbă la foc mediu spre mic amestecând din când în când. La final punem și puțin busuioc.


Gnocchi: Fierbem cartofii în coajă, îi curățăm și îi zdrobim cât încă sunt calzi. Adăugăm oul,sare,piper și făină puțin câte puțin, astfel încât să rezulte un aluat nelipicios pe care îl rulăm de grosimea unui deget si tăiem bucăți de 1,5-2 cm. Punem o oală cu apă la fiert și când începe să clocotească, adăugăm sare (ca la paste) si punem gnocchi la fiert. Când sunt gata,aceștia se vor ridica la suprafață. Îi scoatem si îi băgăm direct în sos. Se servesc cu brânză rasă sau fără, in funcție de dorința fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi cu sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de dovlecei