O mancare tare buna si aromata, perfecta pentru cina. Iar mi-a facut cu ochiul dintr-o poza de pe Fb, iar a trebuit sa incerc reteta:))
Intr-o tigaie incapatoare, punem uleiul (de masline daca aveti) la incins si prajim in el ierburile vreo 5 minute, pe ambele parti pana isi lasa parfumul si devin "crocante". Le scoatem din ulei cu ajutorul unui cleste si punem la prajit ceapa cateva minute pana devine sticloasa, adaugam si usturoiul si il lasam si pe el putin, cat sa-si lase aroma, avand grija sa nu se inchida la culoare (devine amarui).
Adaugam rosiile decojite tocate si fierbem sosul la foc mic pentru circa 30 de minute, amestecand din cand in cand. Condimentam cu sare si piper, iar daca va place sosul iute putini fulgi de chilli.
Se adauga gnocchi peste sos, se amesteca bine, apoi se pun si mingiutele de mini mozzarella, taiate in doua. Se mai lasa sa fiarba la foc mic 5-8 minute, pana mozzarella se topeste frumos. Gustam si mai condimentam la nevoie, presaram parmezan deasupra si foi proaspete de busuioc si servim.
Pofta buna!
1
in functie de ce fel de gnocchi gasiti in comert, s-ar putea sa fie nevoie sa-i fierbeti in apa cu sare putin inainte sa-i adaugati in sos (vedeti ce scrie pe ambalaj). Eu am gasit din cei proaspeti, i-am luat de la frigider, scria ca se fierb doar 2-3 minute, asa ca i-am bagat direct in sos