Ghiveci de linte

de Toamna07 in Mancaruri de legume, 12 Mai 2014 | 3528 vizualizari

 

O alta reteta de mancare gatita ,sanatosa si satioasa ,cu legume si carnaciori semiafumati.
Lintea are o valoare nutritionala ridicata,continut ridicat de proteine si fibre,vitamine din complexul B,fier,fosfor,magneziu,potasiu,zinc ,ca si soia sau nautul.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 6 portii generoase :
  • 500 g linte fiarta
  • 4 carnaciori fripti
  • 300 g ciuperci fripte in tigaie cu putina sare
  • 1 ceapa mare tocata
  • 2 morcovi medii, taiati in felii subtiri
  • 3 ardei copti tocati
  • 3 cartofi taiati cuburi
  • 6 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita de maghiran
  • putina boia iute
  • 3 linguri cu bulion
  • sare si piper
  • ceapa verde pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de linte:

Intr-o cratita intinsa, incingem 100 ml de ulei si calim la foc mic ceapa.Adaugam morcovii feliati si-i alergam un pic prin cratita .Punem si cartofii,adaugam 200 ml de apa si lasam la capac pana cand legumele sunt pe jumatate fierte

Acum,punem lintea, ardeii copti tocati ,ciupercile fripte si carnaciorii fripti taiati in bucatele mai mici. Mai punem putina apa,daca mai este nevoie. Amestecam, lasam 5 minute sa clocoteasca si sa se intalnesca aromele; adaugam usturoiul zdrobit. Punem si bulionul diluat in 50 ml de apa,boia iute,maghiranul,sare si piper.Inca 5 minute pe foc mic - si gata .

Mie imi place sa aduc un plus de savoare acestei mancari prin faptul ca adaug ciupercile,ardeii si carnaciorii, fripti in prealabil.

Servim ghiveciul in bol de paine si presaram ceapa verde tocata.

Sa aveti pofta, este delicios !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de linte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Veggie mix de primavara