"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale".
Incepem reteta de astazi cu prezentarea unor produse cu ingrediente naturale. De ce? Pentru ca mai mereu suntem in cautare de produse bune, de calitate si cel mai important fara nici un aditiv alimentar adaugat. Am descoperit produsele de la Delikat, caci despre ele este vorba si am ramas impresionata. Noua gamă include atât produse cu sare, cât și fără, în funcție de destinația de utilizare a produsului. Noile produse corespund, în ceea ce privește aportul de sare, unui consum zilnic de 5 – 6 g, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătații. Produsele nu conțin monoglutamat de sodiu și niciun alt potențiator de aromă.
Astazi am folosit legume la reteta de baza. Si pentru a le pune in valoare am ales ierburile de gradina si boiaua dulce de la Delikat. Ierburile de gradina le poti folosi in tocanite, fripturi, garnituri, supe si chiar salate. Stiati ca boiaua de ardei este obtinuta prin pisarea mai multor varietati de ardei, gustul lor putand fi dulce sau iute? Culoarea este si ea importanta, putand varia de la rosu aprins pana la maroniu ruginiu, iar aroma este usor intepatoare.
Daca v-am facut curiosi sper sa urmariti in continuare reteta mea, dar si celelalte retete care urmeaza, toate imbogatite cu condimente Delikat!!!
Pentru ca am folosit legume doar pentru o persoana, am folosit o tigaie mica din fonta. Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine sticloasa, se adauga usturoiul taiat marunt. Acesta nu se lasa mult, cateva secunde cat sa-si lase aroma. Se adauga ardeiul taiat cuburi, se lasa sa se inmoaie 2-3 minute la foc mic.
Intre timp taiem dovlecelul in bucati cam de marimea ardeiului. Eu il tai in sferturi, apoi de la fiecare bucata tai partea cu seminte. Dupa ce am taiat dovlecelul, il pun si pe acesta in tigaie. Pun sare ca sa se inmoaie legumele mai usor, amestec si las la foc mic inca 3-4 minute. Daca sunteti mofturosi, asa ca mine J) curatati rosia de coaja, daca nu, o lasati asa. Se taie rosia in cuburi si se pune in tigaie. Sa nu uitam si de concentratul de ardei, eu l-am pus mai mult pentru culoare, se amesteca si pune capac peste tigaie si se lasa totul la foc mic 5-6 minute. La sfarsit se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia de ardei dulce si ierburi de gradina Delikat.
Ouale romanesti sau oua posate se fac in felul urmator: se pune la fiert intr-o craticioara apa. Cand a inceput sa fiarba, se pune un praf de sare si 1 lingura otet. Focul sub craticioara sa fie cel mai mic posibil, iar oul neaparat sa fie proaspat. Se sparge oul intr-un castron. Se face un vartej in oala cu apa cu un tel sau o lingura. Se rastoarna oul in vartejul de apa format in cratita. Se lasa sa fiarba fix 3 minute. Se scoate cu o spumiera si se asaza peste ghiveciul de legume. Se pudreaza cu boia dulce de ardei Delikat. PS: oul este facut perfect atunci cand il taiati cu un cutit si galbenusul se revarsa…
Painea prajita aromatizata se face astfel: se incinge o tigaie tip gril si se stropeste cu putin ulei. Se asaza feliile de paine si se prajesc pe ambele parti. Se stropesc cu ulei si se freaca feliile de paine cu boia si condimente Delikat.
Ca tusa finala, se stropeste totul cu putin ulei de masline de buna calitate.
1
Cum verificati daca ouale sunt proaspete? Se pune apa intr-un pahar. Se pune oul: daca acesta se duce la fund si sta intr-o parte inseamna ca este proaspat, daca se duce la fund si sta cu varful in sus inseamna ca are peste 2 saptamani, daca se ridica la suprafata are mai mult de 2 luni...