Ghiveci de legume

de Zamfira in Mancaruri de post, 3 Aug 2016 | 11530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe albe
  • 500 g cartofi
  • 5-6 roşii
  • ardei galben, ardei roşu
  • rădăcinoase, după preferinţă(ţelină, pătrunjel rădăcină, gulie, morcovi, etc.)
  • 3 linguri pastă de tomat sau 2 căni bulion
  • 4 linguri orez
  • sare, piper, boia dulce
  • pătrunjel verde sau uscat
  • ulei
  • 1 cană cu apă(nu este nevoie de prea multă apă pentru că legume lasă suficientă zeamă)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci de legume:

Curăţăm şi spălăm legumele, le tăiem în cubuleţe.Tocăm ceapa mărunt şi o călim în 5-6 linguri de ulei şi adăugăm 3 linguriţe de boia dulce.

Punem toate legumele la fiert împreună cu o cană de apă, cu excepţia orezului şi a bulionul. Adăugăm sare şi piper.

După ce legumele au fiert, adăugăm orezul spălat şi scurs de apă.Lăsăm să fiarbă împreună cu legumele aproximativ 10 minute.

În final adăugăm pătrunjelul, pasta de roşii sau bulionul. Mai lăsăm 2-3 minute la fiert şi ghiveciul este gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

04.08.2016, 18:30

Ce bun e!

Rocsi 1

04.08.2016, 19:47

O reteta foarte buna, mai ales ca acum este plina piata de legume!

Zamfira 1

05.08.2016, 11:39

Multumesc pentru aprecieri!!! Va imbratisez cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci cu legume