Ghiveci cu dovlecei

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 4 Sep 2012 | 16945 vizualizari

 

Dovleceii stau la baza multor preparate traditionale de sezon: mancare de dovlecei, dovlecei umpluti cu diverse compozitii, zacusca de dovlecei si alte mancaruri delicioase. Ghiveciul de dovlecei este o mancare de sezon, plina de aroma si savoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute (optional)
  • 1 ceapa rosie mare/2 mai mici
  • 2 rosii
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu dovlecei:

Ceapa o taiem julienne si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie si devine usor aurie.

Dovleceii curatati ii taiem in 2 pe lungime, curatam de seminte cu ajutorul unei linguri apoi taiem fasiute nici prea groase nici prea subtiri. Ardeii deasemenea ii taiem julienne, rosiile cubulete, iar ardeiul iute rondele.

Cand ceapa este gata adaugam ardeii, dovleceii, rosiile, boiaua si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam la foc mic pana toate legumele devin moi, la final presaram marar sau/si patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

04.09.2012, 20:34

ce bunatate de ghiveci ai facut!

adry88 1

06.09.2012, 11:57

place

deliciousflavours 1

06.09.2012, 17:30

mersi dragelor, va pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]