Ghiveci calugaresc in vas smaltuit

de dentistutza in Mancaruri de post, 18 Oct 2010 | 6932 vizualizari

 

Pentru ca am fost plecati si ne-am intors cu ceva exces la kilograme am dat-o in legume.

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi
  • 3 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 1 cutie porumb boabe
  • 1/2 varza
  • 1/2 telina (din cele mari, olandeze)
  • 1 punga de fasole verde congelata
  • cateva ciuperci proaspete
  • 3-4 catei usturoi
  • bulion sau pasta rosii
  • sare, piper, boia,
  • ierburi aromate : cimbru/busuioc/tarhon/coriandru-dupa gust
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc in vas smaltuit:

Toate legumele se curata si se taie bucatele potrivite. Se pun in vasul de lut smaltuit, se stropesc cu ulei de masline si se dau la cuptor, la foc potrivit si cu capac cam o ora. Apoi, se scot din cuptor , se condimenteaza, se toarna pasta de rosii, se pune usturoiul taiat feliute subtiri si se mai lasa la cuptor cam 30 minute. Inainte de final se scoate capacul si se lasa la rumenit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc in vas smaltuit" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de legume 2