Ghiveci calugaresc

de laura_n in Vita, 9 Oct 2012 | 5262 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta intr-un ziar, nu stiu de ce ii spune calugaresc, dar sigur este foarte gustos;).

 

INGREDIENTE

  • 1kg carne vita(pulpa)
  • 1 kg rosii coapte bine
  • 1 radacina telina
  • 3-4 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 7-8 cartofi
  • 3-4 ardei rosii sau gogosari
  • 1-2 ardei galbeni
  • 3 cepe rosii
  • ulei masline
  • boia dulce sau iute
  • oregano
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci calugaresc:

Spalam carnea de vita si o taiem cubulete.

Spalam si tocam legumele, ceapa /ardeii/ gogosarii julien, radacinoasele le dam pe razatoare. Curatam si spalam cartofii si ii taiem in bucati mai mari.

Intr-o tigaie mai mare (eu am folosit wok-ul), punem putin ulei de masline si  punem pe foc. Punem carnea la calit pana se rumeneste un pic. Adaugam ceapa si mai lasam sa sfaraie un pic, dupa care adaugam putin apa si lasam sa fiarba inabusit.

Adaugam restul legumelor, lasam sa fiarba un pic si punem si cartofii taiati. Mai punem apa sa cuprinda bine toate si punem un capac,lasam sa fiarba cam 15-20 min.

Rosiile se spala si se curata de coaja, se paseaza in bucati mai mari (preferabil) si se adauga peste legume. Se presara sare, piper, boia,oregano si se mai lasa la fiert cam 5 min. 

Eu am rasturnat totul intr-un vas roman si am dat la cuptor pana a scazut zeama. Am presarat patrunjel verde si am servit cu mamaliga si cartofi murati.

O nebunie!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci calugaresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (27)

Poliana 1

10.10.2012, 08:21

poate il faceau calugarii oricum suna tare bine!

simo_brkic 1

13.10.2012, 00:46

aoleu! ce " m as calugari" si eu prin ghiveciul tau !!mmmm

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:40

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post