Ghebe cu usturoi

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Aug 2013 | 5556 vizualizari

 

Cea mai rapidă garnitură! Mulțumesc AnyCostescu pentru minunatele ghebe! :-*

 

INGREDIENTE

  • ghebe conservate în sare cca. 500 g,
  • ulei de floarea soarelui+măsline de la Proeminna,
  • usturoi 5-6 căței.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghebe cu usturoi:

Ghebele conservate în sare, se pun la fiert în apă clocotită de vreo 2 ori. În ultima apă se adaugă și 2 foi de dafin, pentru gust. Ghebele fierte și desărate se strecoară, se storc bine de lichid, apoi se ăun la prjit în puțin ulei la foc rapi, cca. 10 minute, acoperit. Apoi se adaugă usturoiul mărunțit și se oprește focul, ca să nu se piardă gustul usturoiului.

Se servesc ca atare,  alături de piure, mămăligă, pâine sau lângă diverse preparate din carne.

Poftă bună! :-*

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghebe cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lia_ 1

29.08.2013, 22:45

in poza ta arata ghebele astea ca o mare minune si cu gandul la usturoi

dar n-am inteles cu fiertul de doua ori ... adica arunci prima apa dupa cateva clocote? de ce?

Panacris 1

30.08.2013, 09:00

Lia1 deoarece au fost conservate în sare și sunt foarte sărate

mamaieelena 1

30.08.2013, 10:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci sote