Gem express de fructe de padure / Rote grutze

de Catalina L in Dulciuri, 10 Apr 2021 | 3279 vizualizari

 

Cunoasteti acest desert rapid foarte raspandit in Germania si in Scandinavia?

Se numeste frugtgrød in daneza si rote Grütze in germana. 
Este realizat din fructe rosii de padure amestecate cu zahar, un pic de suc de fructe de padure si amidon de porumb sau pudra din sago.
Am folosit pudra din konjac in loc de amidon de porumb. Daca puneti amidon de porumb, proportia este de 50 gr pentru 1 litru de compozitie. Am inlocuit zaharul cu indulcitor natural si am obtinut astfel o reteta low carb.   https://www.blogulluicatalina.com/2021/03/gem-express-de-fructe-de-padure-rote.html

 

INGREDIENTE

  • 300 g de fructe de padure congelate
  • 2 linguri indulcitor natural erithritol
  • vanilie
  • 1 lingurita de pudra din konjac- glucomannan
  • 4 linguri apa (sau suc de fructe)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem express de fructe de padure / Rote grutze:

Intr-o oala pe foc amestecati fructele cu indulcitorul, vanilia si 4 linguri de apa. Lasati sa fiarba impreuna timp de 12 minute.  Adaugati pudra din konjac si amestecati. Fierbeti impreuna si lasati sa se ingroase cateva minute.  Varsati in  verine si lasati sa e raceasca. Dati apoi la rece 2 ore inainte de a servi. Decorati dupa dorinta: nuca de cocos, smantana batuta, branza de vaci Foarte bun.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem express de fructe de padure / Rote grutze" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune dulce-acrisor cu miez de nuca