Gem de zmeura

de Brindusa in Dulceata / Gem, 29 Sep 2011 | 4140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura proaspata
  • 500 g- 750 g zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Spala zmeura si scurge-o bine. Pune zmeura intr-o cratita cu peretii grosi, de exemplu un wok. 

Pune cratita pe aragaz, la foc mediu, pana ce fructele au inceput sa se zdrobeasca. Trece jumatate din cantitatea de fructe printr-o strecuratoare, ca sa elimini semintele. Pulpa si sucul de fructe pune-le la loc in wok. Fierbe fructele pana ce gemul se ingroasa. Adauga zaharul si fierbe la foc mic gemul, amestecand din cand in cand, pana cand se intareste. In total dureaza in jur de 2 ore

Pune gemul fierbinte in borcane curate. Lasa borcanele desfacute pana ce se racesc putin, apoi inchide-le bine cu capace. Cand gemul s-a racit, pune-l in camara pentru iarna.

Si nu uita sa lasi putin intr-o farfurie, ca sa-l savurezi asa, proaspat, cu putina paine calda de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise