Gem de zmeura

de Xandrinne in Dulceata / Gem, 15 Aug 2011 | 5088 vizualizari

 

Gem de zmeura...dulce, savuros, aromat

 

INGREDIENTE

  • 600 g zmeura
  • 300 g zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de zmeura:

Preparare gem de zmeura:

Dupa ce am cules zmeura, am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o in apa, circa 30 de minute. Am scos-o intr-o strecuratoare.

Am presarat zmeura cu zahar si am asteptat sa-si lase sucul.

Am fiert apoi la foc mic, amestecand din cand in cand, sa nu se prinda gemul de vas. Cand am considerat siropul ajuns la consistenta dorita (in cazul meu, mai dens), am oprit focul.

Am preferat sa sterilizez 15 minute gemul de zmeura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

ieri la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

Reteta de sarmale ca la mama acasa

pe 09.12 la 07:15

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]