Gem de struguri

de Lau in Dulceata / Gem, 16 Noi 2018 | 3120 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg boabe de struguri
  • 1,500 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 500 ml sampanie
  • scortisora
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte).

Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa, amestecand ocazional.

Intre timp ce fierbe, punem o farfurie la congelator pentru a face proba ca sa verificam daca dulceata este fiarta.

Daca nu mai curge de pe farfurie, adaugam scortisoara dupa gust, scoatem lamaia si portocala, lasam 5 min dupa care o punem in borcane sterilizate.

Eu, inainte sa o pun in borcane, am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburi si pielita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci