Gem de struguri

de Lau in Dulceata / Gem, 16 Noi 2018 | 3076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg boabe de struguri
  • 1,500 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 1 portocala
  • 500 ml sampanie
  • scortisora
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de struguri:

Boabele de struguri le spalam si le punem in oala in care vom fierbe, adaugam 1 kg de zahar si lasam cateva ore (eu am lasat peste noapte).

Punem pe foc potrivit, spumand de cate ori este nevoie, adaugam sampania, portocala, lamaia taiata felii, zaharul ramas si lasam sa fiarba pana ce se ingroasa, amestecand ocazional.

Intre timp ce fierbe, punem o farfurie la congelator pentru a face proba ca sa verificam daca dulceata este fiarta.

Daca nu mai curge de pe farfurie, adaugam scortisoara dupa gust, scoatem lamaia si portocala, lasam 5 min dupa care o punem in borcane sterilizate.

Eu, inainte sa o pun in borcane, am trecut-o printr-o sita pentru a elimina samburi si pielita.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de struguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuci